-Ό,τι κάνουμε μόνο για τον εαυτό μας, πεθαίνει μαζί μας. Ό,τι κάνουμε για τους άλλους και τον κόσμο, παραμένει και είναι αθάνατο.- Albert Pike -Τα παιδιά χρειάζονται περισσότερα πρότυπα παρά κριτικές.- Joseph Joubert -Τα παιδιά πρέπει να διδάσκονται πώς να σκέφτονται, όχι τι να σκέφτονται.- Margaret Mead -Μπορεί να έχουμε έρθει όλοι με διαφορετικά καράβια, αλλά είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα τώρα.- Martin Luther King -Δεν είμαστε υπεύθυνοι μόνο γι’ αυτό που κάνουμε αλλά και γι’ αυτό που δεν κάνουμε.- Μολιέρος -Η γνώση δεν είναι αρκετή, πρέπει να την χρησιμοποιήσουμε. Η προθυμία δεν είναι αρκετή, πρέπει να ενεργήσουμε.- Wolfgang Goethe

4 Ιουν 2014

Γονείς & Μαθητές εν Δράσει


  Το Σάββατο 31 Μαΐου και την Κυριακή 1 Ιουνίου, έλαβε χώρα το πρώτο μέρος της δράσης                                                   «ΟΜΟΡΦΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ».

            Γονείς και παιδιά συγκεντρώθηκαν από το πρωί και επιδόθηκαν στον καθαρισμό του προαύλιου χώρου, στο βάψιμο των κιγκλιδωμάτων καθώς και στο βάψιμο των στηθαίων της περιμέτρου του Σχολείου μας.
            Το έργο δύσκολο και κουραστικό, όμως το κουράγιο των εθελοντών αμέριστο, η δε χαρά των μαθητών - παιδιών μας μεγάλη και κινητήριος δύναμη για να συνεχίσουμε. Αν και ο αριθμός των εθελοντών δεν ήταν ο αναμενόμενος, αλλά εν μέρη απογοητευτικός, η δύναμη και η διάθεση των παρευρισκόμενων ήταν καταλυτική.
            Ευχόμαστε και ελπίζουμε το Σάββατο και την Κυριακή 14 & 15 Ιουνίου αντίστοιχα, που θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο μέρος της Δράσης, να είναι μεγαλύτερη η συμμετοχή. Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι μας, πως στη σημερινή εποχή, η προσωπική πρόσφορα και ο εθελοντισμός είναι απαραίτητες αρχές. Υπενθυμίζουμε πως το Σχολείο είναι το δεύτερο σπίτι των παιδιών μας και οφείλουμε να το περιποιηθούμε όπως και το σπίτι μας.


Σας περιμένουμε όλους, Γονείς, Δασκάλους, Μαθητές για να αποχαιρετήσουμε,
με τον πιο δημιουργικό τρόπο, τη φετινή σχολική χρονιά.